Църквата почита днес Свети пророк Малахия и Свети мъченик Гордий. 

...
Църквата почита днес Свети пророк Малахия и Свети мъченик Гордий. 
Коментари Харесай

Християните почитат св. Малахия, печатът на пророците

Църквата уважава през днешния ден Свети оракул Малахия и Свети страдалец Гордий. 

Св. оракул Малахия, написал последната пророческа книга на Стария Завет, е един от " 12 дребни пророци ". Юдейското поверие го назовава " щемпел на пророците ". 

Той живял 400 година преди Христа. През това време се породили огромни вълнения измежду евреите и техните свещеници, които дребната брошура на Малахия (само 4 глави) изобличава. Предмет на строги нападки е упадъкът на нравите измежду целия израилски народ. предсказал идването на Св. Йоан Предтеча, който ще приготви пътя на Христос. Предсказал и идването на Исус Христос, който назовава „ слънце на правдата ". 

Книгата на оракул Малахия в действителност съставлява привършване на старозаветните пророчества ( " щемпел на пророците " ) и започване на благодатвата история на тяхното осъществяване. 

Св. страдалец Гордий пък бил млад войник от Кесария Кападокийска. Заедно с доста други християни той напуснел родния си град. Скрил се в пустинята от жестокото гонение на вярващите в Христа. През 314 година, откакто се завърнал в Кесария, намерил гибелта си, тъй като не се отказал от своя господ. Той бил посечен с меч. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР